• A verseny egy 6 oszlopból álló pályán zajlik. Időméréses versenyszám.

 

 

 

 

 

 Képek a Lovasélet engedélyével.

 

 

Western versenyszámok

aktuális hely: QUARTER HORSE -> Western szakirodalom ->  Western versenyszámok -> Pole Bending

 

 

Szlalom

 

Minden versenyző nekifutással indul. Az időmérés akkor kezdődik, amikor a ló orra áthalad a startvonalon, és akkor fejeződik be, amikor a ló orra keresztül halad a célvonalon. A start-célvonalnak jól láthatónak kell lennie. Elektromos időmérőt, vagy legalább két órát kell használni. A hivatalos időnek, az elektromos időjelző által mért idő, vagy pedig 2 óra szerint mért átlagidő tekintendő.

 

A verseny egy 6 oszlopból álló pályán zajlik. Az oszlopoknak egymástól 6,4 méternyire kell lenniük, és az első oszlopnak is 6,4 méternyi távolságra kell lennie a startvonaltól. A talpas oszlopokat a földre kell helyezni. Magasságuk 1,8 m, a talpazat átmérője pedig nem lehet több mint 35 cm.

 

Az oszlopok sora mellett jobbról, vagy balról végig kell lovagolni a sor végéig, majd szlalomban oda-vissza meg kell kerülni az oszlopokat, majd a sor ellentétes oldalán a célvonalon át kell lovagolni. Lásd a mellékelt rajzot.

 

Minden oszlop eldöntése 5 büntetőmásodpercet von maga után.  Az a versenyző, aki nem a fent leírt módon teljesíti a pályát, kizárásra kerül. A versenyzők a pálya teljesítése során megérinthetik az oszlopokat.

 

5 büntetőmásodperc jár azért, ha a versenyzőn nincs rajta a kalapja vagy a kobakja egész idő alatt, amíg a pályán van.

 

Amennyiben az első helyen döntetlen fordul elő, a döntő résztvevőinek újra teljesíteniük kell a pályát, eredeti idejükön max. 2 másodpercen túli időn belül, különben az összevetést újra kell indítani.  Az összevetés során nem jár büntetőpont a plusz 2 másodpercen túli időért, de a végső összevetésbe beleszámít.

 

A bíró saját belátása szerint kizárhatja azt a versenyzőt, aki túl sokszor használja a pálcát, vagy más fenyítőeszközt a heveder előtt.

 

 

 

 

Nagyításhoz kattints a képre!

 

 Nagyításhoz kattints a képre!