Gyorslinkek
az oldalon:

 

 

 

Tenyésztési irányzat

  aktuális hely: QUARTER HORSE -> A Quarter Horse ->  Tenyésztési irányzat

 

Az alapító lovak megtestesült „szabványos típusok”, mint a régi, igazi munkalovak.

Az alapító lovaknál legfeljebb 20% telivérhányad engedélyezett, az egyetlen kivételt „Three Bars” képezi, aki telivér volt. Ez a mén nagyobb befolyással bírt az Amerikai Quarter Horse fajta fejlődésére, mint bármely más kortársa. Utódai között a legkiválóbb versenylovak éppúgy megtalálhatók, mint a csúcsteljesítményt nyújtó cutting, reining és roping lovak!

 

Tipikus képviselőjük: King P234

 

 

 

Gyakran szoros rokonságban vannak az alapító lovakkal. A cowhorse gyors, atletikus, rendkívül gyors reakciókészséggel rendelkező ló, amelyek különösen alkalmasak a cutting és a working cow horse versenyszámokra. Hihetetlen érzéke van a marhákkal való munkához!

ld. még: cutting >>>    working cow horse>>>

 

Tipikus képviselőik: pl. Doc Bar és Peppy San Badger
Napjaink legnevesebbjei: pl. Doc O Lena, Smart Little Lena

 

 

 

Atletikus, viszonylag kistermetű, könnyen képezhető, rendkívüli hajlammal rendelkező lovak.

ld. még: reining>>>

 

Tipikus képviselőjük: Hollywood Dun It

 

 

 

Különösen korrekt és gyönyörű lovak, amelyek igen közel állnak az ideális Quarter Horse-hoz. Amerikával ellentétben az európai quarter lovak egyben jó sportlovak is.

ld. még: halter>>>

 

Tipikus képviselőjük: Impressive – mellesleg „Three Bars” unokája!

 

 

 

Napjainkban igen specializált versenyszám. A mai hunter és pleasure lovak magas, elegáns lovak, amelyek emlékeztetnek egy jólizmolt telivérre. Alkalmasak trail, western riding vagy horsemanship versenyszámokra is.

ld. még: western pleasure>>>

 

Tipikus képviselőjük: Zippo Pine Bar – a pleasure lovak első számú fedezőméne

 

 

 

A Quarter Horse a világ leggyorsabb lova negyed mérföldes távon (kb. 72 km/h!!!) Az Amerikai Egyesült Államokban fontos „iparággá” vált a versenylovak világa speciális vérvonalakkal, mint pl. „Dash For Cash”. Amerikával ellentétben, Európában szinte egyetlen Quarter Horse sincs, amelyik kifejezetten csak versenyezne, hanem eredeti versenyszámukban is folytatják karrierjüket.

 

Tipikus képviselőjük: Dash For Cash